Werkwijze

Werkwijze van de gewichtsconsulente

Weg met strenge dieten en afslankhypes. Terug naar een gezond eetpatroon.
Dat is de beste oplossing voor gewichts- en gezondheidsproblemen.

Kennismaking
In het kennismakingsgesprek, wat ongeveer een half uur zal duren, zal ik u het een en ander uitleggen over onder andere mijn werkwijze en wat u kunt verwachten met betrekking tot bijvoorbeeld het voedingsadvies en de consulten. Dit kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Intake
Het intakegesprek zal ongeveer 45 minuten duren. Hierin wil ik graag inzicht krijgen in uw eet- en leefpatroon. Onder andere uw lengte, gewicht, tailleomvang, spiermassa, ruststofwisseling en lichaamsvetpercentages worden opgemeten en ik vraag u om een voedingsdagboekje bij te houden waardoor u en ik inzicht krijgen in uw eetpatroon.

Voedingsadvies
Het vervolgbezoek zal een tot anderhalf uur duren. We bespreken de uitkomst van het voedingsadvies dat ik berekend heb naar aanleiding van de voedingsanamnese.

Vervolgconsulten
Een vervolgconsult duurt ongeveer een half uur. In de consulten zal onder andere uw gewicht, tailleomvang, spiermassa en lichaamsvetpercentages worden gemeten en besproken. Ook zullen we de voortgang bespreken.

Bewegen hoort erbij...
Wandelen, fietsen, zwemmen, skeeleren, de sportschool... Er zijn veel mogelijkheden om te bewegen en samen zoeken we naar een bewegingsvorm die bij u past.

Een eenmalig voedingsadvies is natuurlijk ook mogelijk Wilt u graag weten of uw eetpatroon gezond is? Hiervoor kan ik u een eenmalig voedingsadvies aanbieden. Bij de eerste afspraak worden uw lengte, gewicht en lichaamsvetpercentage opgemeten en krijgt u een voedingsdagboekje mee dat u gedurende 7 dagen dient bij te houden. Aan de hand van deze gegevens ga ik bekijken of u voldoende voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Hieruit stel ik een voedingsadvies op dat ik zal bespreken met u in de tweede afspraak.